56 Νέοι «Βουλευτές» συγκεντρώθηκαν στην καρδιά της Λευκωσίας για την 1η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων

Πολλές απόψεις εκφράστηκαν κατά την 1η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου από 56 νέους και νέες από όλη την Κύπρο, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην καρδιά της Λευκωσίας για να συμμετάσχουν στην πρώτη αυτή προσομοίωση της Βουλής.

Η πρώτη μέρα των εργασιών ολοκληρώθηκε με διαβουλεύσεις και τον καθορισμό των σημείων στα οποία θα βασιστεί η έκθεση των κοινοβουλευτικών επιτροπών η οποία θα κατατεθεί στην Ολομέλεια την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

«Είμαι χαρούμενος που είδα 70 χαμόγελα να είναι έτοιμα να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την Κύπρο με το να δώσουν ένα κομμάτι του εαυτού τους, τις ιδέες τους, καθώς και την ενέργειά τους στην 1η προσομοίωση της Βουλής των Αντιπροσώπων μέσα από μια νεανική σκοπιά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, Λοΐζος Βασιλείου.

«Οι νέοι απέδειξαν πως είναι και πρόθυμοι, αλλά και ικανοί να έχουν τον πρώτο λόγο στα ζητήματα που τους αφορούν, διαμορφώνοντας το μέλλον που δικαιωματικά τους αξίζει», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του CyprusYouthDiplomaCY, Πάνος Χριστοφόρου.

«Οι εντυπώσεις είναι άκρως θετικές ως προς την οργάνωση και την ενέργεια των συμμετεχόντων. Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή ευκαιρία για να ακουστούν τα προβλήματα της νεολαίας και ευελπιστώ πως η Βουλή των Νέων θα καταστεί θεσμός και θα συνεχίσει τη δράση της για τα επόμενα χρόνια», ανάφερε ο συμμετέχοντας της Επιτροπής Εργασίας, Στέλιος Αθρακιώτης.

Οι εργασίες της 1ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων συνεχίζονται με τις συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και τη συγγραφή των Εκθέσεων που θα παρουσιαστούν και θα ψηφιστούν την Κυριακή στην Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια που θα λάβει χώρα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου στο Υοutube.