Συνάντηση Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών και πρώην Ευρωβουλευτή κ. Ιωάννη Κασουλίδη 

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων συνάντησε την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών και πρώην Ευρωβουλευτή κ. Ιωάννη Κασουλίδη.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων συνάντησε την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών και πρώην Ευρωβουλευτή κ. Ιωάννη Κασουλίδη.

Στόχος της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της Έκθεσης που συνεγράφη από την Επιτροπή στον κ. Κασουλίδη και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με προτεινόμενες δράσεις που θα ήθελε να υλοποιήσει η Επιτροπή σε μεταγενέστερο στάδιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Κασουλίδης υποδέχτηκε με θέρμη τις νέες και τους νέους βουλευτές και συζήτησαν μεταξύ άλλων τα πιο κάτω θέματα:  

  • Τη «Σύμβαση της Λευκωσίας». Πώς πήρε σάρκα και οστά η ιδέα για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ποια η σημασία της σύμβασης και τρόπους προώθησής της.
  • Την επιτακτική ανάγκη να σταματήσει οποιαδήποτε παράνομη διακίνηση και καταστροφή αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Το ενδεχόμενο δημιουργίας υφυπουργείου Πολιτισμού.
  • Τη σύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με τον τουριστικό τομέα.
  • Τη σημασία άσκησης της πολιτιστικής διπλωματίας από την Κυπριακή Δημοκρατία και κυρίως από το Υπουργείο Εξωτερικών.
  • Την ανάγκη ενδυνάμωσης των δεσμών μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της άσκησης της πολιτιστικής διπλωματίας.

Τέλος, ο κ. Κασουλίδης συνεχάρη τους παρευρισκόμενους για την επιτυχία του προγράμματος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων και πρότεινε όπως η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων συνεργαστεί και με άλλα αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα/πρωτοβουλίες με απώτερο στόχο την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών.

Το παρόν συνεγράφη από τους:

Ζήνωνας Σωκράτους, Επικεφαλής

Φίλιππος Ιωάννου, Βουλευτής