Συνάντηση του Προγράμματος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων με τον νέο Πρόεδρο της Βουλής

Οι συνδιοργανωτές του Προγράμματος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ) και Cyprus Youth DiplomaCY (DCY), είχαν σήμερα συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ. Αδάμο Αδάμου. Τους συνδιοργανωτές εκπροσώπησαν οι Αντώνης Κουρράς-Πρόεδρος ΣυΝ.Κ., Ιωάννα Δημοσθένους-Πρόεδρος DCY, η Χριστιάνα Ξενοφώντος-Αντιπρόεδρος Α΄ ΣυΝ.Κ. και η Χριστίνα Γιανναπή-λειτουργός Προγραμμάτων & Πολιτικής ΣυΝ.Κ.

Οι συνδιοργανωτές του Προγράμματος καταρχάς συνεχάρησαν τον νέο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνει και στη συνέχεια του παρέδωσαν τις πέντε Εκθέσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών παρουσίασαν στον Δρ. Αδάμου τις πέντε θεματικές με τις οποίες ασχολούνται οι πέντε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές καθώς επίσης τις δράσεις τους στο πλαίσιο της διετούς θητείας τους. Συζήτησαν επίσης την σημαντικότητα της ένταξης των εισηγήσεων των νέων βουλευτών σε μια πλειάδα ζητημάτων που αφορούν στη νεολαία της Κύπρου όπως είναι το πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι νέες της Κύπρου, το θέμα της ισότητας στην εργασία και της ίσης αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών, τη διασύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας, το θέμα της κλιματικής αλλαγής και του κλεισίματος του κύκλου των πλαστικών αντικειμένων στην Κύπρο και τέλος την ανάδειξη της σημασίας προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προσπάθεια να τεθεί σε ισχύ η Σύμβαση Λευκωσίας (Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για Αδικήματα κατά των Πολιτιστικών Αγαθών). Τέλος, οι συνδιοργανωτές ανέφεραν στον Δρ. Αδάμου την περιβαλλοντική διάσταση του προγράμματος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων και την προσπάθεια να μειωθεί σημαντικά η χρήση χαρτιού και πλαστικού στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του προγράμματος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων συνεχάρη τους συνδιοργανωτές της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων για το Πρόγραμμα και τους στόχους του και ανέδειξε την σημαντικότητα της συμπερίληψης των ιδεών και προτάσεων των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρόεδρος, με την βράβευση του προγράμματος από το SALTO PI Awards ως το καλύτερο πρόγραμμα στην Ευρώπη όσον αφορά στη συμμετοχή των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά και η νεολαία της Κύπρου έχει τον χώρο και τον λόγο για να προτείνει ιδέες και εισηγήσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ο Δρ. Αδάμου διαβεβαίωσε τους συνδιοργανωτές πως η Βουλή των Αντιπροσώπων θα τείνει ευήκοον ους στις εισηγήσεις των νέων και θα προβεί ο ίδιος σε διάφορες σημαντικές πρωτοβουλίες ώστε να δοθεί στις πέντε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και γενικότερα στο Πρόγραμμα της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων ο χώρος να εκφράσουν τις απόψεις και εισηγήσεις τους.

Οι συνδιοργανωτές της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμότερές ευχαριστίες τους προς τον Δρ. Αδάμου για την εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση, για την ευαισθησία και κατανόηση του κ. Προέδρου στα θέματα νεολαίας και για το χώρο που ο ίδιος θέλει να δημιουργήσει και να δώσει στους νέους και στις νέες της Κύπρου για να εκφράσουν τις ιδέες και απόψεις τους προς την Βουλή των Αντιπροσώπων. Περισσότερες πληροφορίες για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων με το Πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων θα ανακοινωθούν σε κατοπινό στάδιο.

Τέλος, σημειώνεται πως η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων θα έχει αύριο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, μεταξύ 10:00-12:00 το πρωί, ανοικτή διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας με το Πρόγραμμα όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να μάθουν περισσότερα για το έργο και τις εισηγήσεις του Προγράμματος και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της 4ης ΒτΝΑ. Μάθετε περισσότερα εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου voulineon@gmail.com

Λευκωσία,

4 Δεκεμβρίου 2020