Ολοκλήρωση Εργασιών 3ης  Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων 17 -19 Νοεμβρίου 2018, Λευκωσία

Ενημερώνεστε πως μεταξύ 17 και 19 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Λευκωσία οι εργασίες του Προγράμματος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από το  Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY, με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Το Πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων αποτελεί μια ιδιότυπη προσομοίωση των Εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, με στόχο να εξοικειωθούν οι νέοι και οι νέες με τον ρόλο του κοινοβουλευτισμό και να τους δοθεί βήμα λόγου. Κατά τη διάρκεια των Εργασιών της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων (17-18 Νοεμβρίου 2018), οι Νέοι και Νέες Βουλευτές είχαν την δυνατότητα να συνεδριάσουν σε πέντε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εργασίας, Εσωτερικών, Παιδείας, Περιβάλλοντος) και να συγγράψουν Κοινοβουλευτικές Εκθέσεις με προτάσεις και εισηγήσεις προς τα κέντρα λήψεις αποφάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του Προγράμματος, πραγματοποιήθηκε συζήτηση πάνελ με θέμα «Κοινοβουλευτισμός, Ενεργός Πολιτότητα και ο Ρόλος των Νέων». Ως ομιλητές συμμετείχαν οι κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, Βουλευτής, Εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Επικεφαλής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, η κα. Νάτια Καραγιάννη, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, ο κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, Δήμαρχος Αγλατζιάς εκ μέρους της Υποψηφιότητας Greater Nicosia 2021 – for European Youth Capital και ο  κ. Ζήνωνας Σωκράτους, εθελοντής Εκστρατείας «Αυτή τη Φορά Ψηφίζω». Την συζήτηση συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Μάριος Ρούσσος.

Τέλος, οι Εργασίες της Ολομέλειας της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή των Αντιπροσώπων τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Εργασιών της Ολομέλειας της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, η βουλευτής  κα. Αννίτα Δημητρίου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Παναγιώτης Σεντώνας. Εκ μέρους των συνδιοργανωτών χαιρετισμό απήυθυναν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου κ. Μάριος Φιλίππου και η Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY κα. Αθανασία Κωνσταντίνου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας Πρόεδρος εξελέγη η Νέα Βουλευτής κα. Νίκη Βικτώρια Φρατζέσκου, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ρόλο Προέδρου της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων. Οι Κοινοβουλευτικές Εκθέσεις των πέντε Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που προσομοιώθηκαν υπερψηφίσθηκαν και αποτελούν πλέον επίσημες Εκθέσεις της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.  

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το Πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων μπορείτε να ανακτήσετε στην ιστοσελίδα  www.voulineon.com καθώς επίσης στη σελίδα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο voulineon@gmail.com ή στα τηλέφωνα 22878316 και 99980184.

Εκ μέρους των Διοργανωτών,

Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου

Cyprus Youth DiplomaCY