Μήνυμα προέδρου 4ης ΒτΝΑ προς νέους/νέες βουλευτές για την νέα χρονιά

Αγαπητές/οι φίλες/οι και συνεργάτες,

Άρχικά να σας ευχηθώ να έχετε υγιή και ευτυχισμένη ζωή! Να θυμάστε ότι η πάροδος μιας μέρας ή ενός έτους δεν αλλάζει κάτι – μόνο εμείς αλλάζουμε και μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα!

Θέλω επίσης για ακόμη μία φορά να σας συγχαρώ για το ήθος και για το έργο σας στα πλαίσια της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε σε προσωπικό επίπεδο. Είμαι περήφανος που συγκαταλέγομαι σε μια ομάδα νέων με δυναμική σαν και τη δική μας!

Η δυστοπία που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία ανά την υφήλιο, μας έχει αγγίξει όλες/ους με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικό βαθμό. Η κρίση αυτή αποτελεί κρίση υγείας, οικονομίας, στέγασης, πολιτισμού, κοινωνική, αλλά και περιβαλλοντική κρίση. Μια δυνατή και δραστήρια νεολαία είναι το βασικό εργαλείο για να βγούμε όσο γίνεται αλώβητες/οι από αυτή τη δυστοπία! Η ενεργός πολιτότητα, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και ο εθελοντισμός είναι η ασπίδα και το δόρυ που έχουμε να προτάξουμε!

Στην Κύπρο είμαστε στη δυσμενή θέση να διανύουμε και μια πασιφανέστατη θεσμική κρίση. Σχεδόν επί καθημερινής βάσεως γινόμαστε μάρτυρες συγκρούσεων μεταξύ θεσμών και κρατικών ή κοινοβουλευτικών αξιωματούχων, αλλά και μαρτυριών διαφθοράς και εγκληματικής/αντισυνταγματικής δραστηριότητας. Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το “Rule of Law 2020” στην Κύπρο (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/…) αντικατοπτρίζει με μελανά χρώματα τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι θεσμοί μας. Στα χέρια τα δικά μας και των γύρω μας είναι να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο!

Με χαρά βλέπω πλειάδα συναδέλφων να εμπλέκονται με ποικίλους τρόπους στις διαδικασίες για τις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές! Επικροτώ τη συμμετοχή σας και σας εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνετε! Να θυμάστε ότι η χρήση του δικαιώματος της ψήφου είναι ιερή και είναι σειρά μας να τη διαφυλάξουμε και να την προωθήσουμε ως χρέος έναντι αυτών που πάλεψαν και έχασαν ακόμη και τη ζωή τους για το σκοπό αυτό. Επίσης να θυμάστε ότι στις εκλογές μόνο μία επιλογή είναι λανθασμένη – η μη συμμετοχή!

Με ελπίδα και περηφάνεια σας χαιρετώ όλες/ους και καθεμιά/να προσωπικά και σας εύχομαι κάθε καλό! Να ξέρετε πως και σε προσωπικό επίπεδο είμαι εδώ και θα χαρώ να βοηθήσω σε ό,τι χρειαστείτε, γνωρίζοντας με βεβαιότητα πως κι εσείς θα κάνατε το ίδιο. Με όλη μου την αγάπη, Ανδρέας Χαραλάμπους πρόεδρος της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων