Η Βουλή Των Νέων Αντιπροσώπων Το Καλύτερο Πρόγραμμα Στην Ε.E. Για Τη Νεανική Συμμετοχικότητα

Το πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων (ΒτΝΑ), μια συνδιοργάνωση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και του Cyprus Youth DiplomaCY αναδείχθηκε ως το καλύτερο πρόγραμμα στην Ευρώπη όσο αφορά την προώθηση της συμμετοχής των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στα πανευρωπαϊκά βραβείο SALTO PI Awards, που διεξήχθησαν χθες διαδικτυακά.

Στον τελικό των βραβείων, έλαβαν μέρος 11 προγράμματα από όλη την Ευρώπη (από 70 αρχικές υποψηφιότες) και συναγωνίστηκαν στις κατηγορίες:

  • Μέσα μαζικής ενημέρωσης, πληροφοριακός γραμματισμός και κριτική σκέψη (Media, Information Literacy & Critical thinking)
  • Νεανική συμμετοχικότητα και ενδυνάμωση των νέων (Youth Participation, Empowerment)
  • Νεανική συμμετοχικότητα και επίδραση στην κοινωνία (Youth Participation, Impact)
  • Επικοινωνία και προσέγγιση (Promotion & Outreach)

Η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων βραβεύθηκε στη δεύτερη κατηγορία. Στον τελικό έλαβαν μέρος προγράμματα από Ιταλία, Τσεχία, Εσθονία, Βέλγιο, Φινλανδία, Ισλανδία, Σερβία, Ρουμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισπανία, Σουηδία και Αυστρία.

Έχοντας πλέον θεσμοθετηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, το πρόγραμμα λαμβάνει κρατική χορηγία μέσω του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Από το 2016 όταν ξεκίνησε τις εργασίες της, μέχρι και σήμερα, η ΒτΝΑ έχει ανοίξει τις πόρτες τις σε περισσότερους/ες από 300 νέους και νέες της Κύπρου, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να γίνουν συνδιαμορφωτές της πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά το κυριότερο, δημιούργησε – και δημιουργεί – ενεργούς πολίτες που νοιάζονται για τα κοινά, ανοίγοντας παράλληλα διαύλους επικοινωνίας των νέων με αξιωματούχους και τεχνοκράτες. 

Ο τελικός των βραβείων Salto PI Awards επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Ταλίν της Εσθονίας αυτή την εβδομάδα. Εξαιτίας, όμως, της κατάστασης που επικρατεί παγκόσμια λόγω του COVID-19 διεξάχθηκε διαδικτυακά.

Το πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων εκπροσώπησαν στον τελικό, η Χριστιάνα Ξενοφώντος εκ μέρους του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και η Ιωάννα Δημοσθένους εκ μέρους του Cyprus Youth DiplomaCY.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε μαγνητοσκόπηση τον τελικό μέσω της σελίδας του SALTO PI στο Facebook σε αυτό τον σύνδεσμο.