Επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της 6ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

📢 Γνωρίστε τους Επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της 6ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.


—————————————————————————————————————————————

Αναστάσιος Αντωνιάδης – Επικεφαλής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Ο Δρ.Αναστάσιος(Τάσος) Αντωνίαδης γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 22/12/1993.

Αποφοίτησε από το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και παρακολούθησε με επιτυχία τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος της Επιστήμης των Δεδομένων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου(ΤΕΠΑΚ) στο τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών στη συνέχεια διεκπεραίωσε το διδακτορικό του σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης όπου είχε την ευκαιρία να εμπλακεί σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα και να ταξιδέψει σε διάφορες χώρες. Το διδακτορικό του ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης Κωφών (aiD), το οποίο αποσκοπούσε στη δημιουργία μοντέλων βαθιάς μάθησης υψηλής ακρίβειας για τη κωφάλαλη κοινότητα προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Στη συνέχεια Εργάστηκε ως Ειδικός επιστήμονας και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τομέα της βιοπληροφορικής. Η έρευνα του επικεντρώθηκε σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων όπως το Bayesian Inference, Stochastic Processes , Non-parametric statistics, Information Theory etc.

Επίσης ασχολείται ενεργά με τα κοινά μέσω εθελοντικών δράσεων ,δημόσιων παρεμβάσεων και τοποθετήσεων .

Ο Αναστάσιος σήμερα είναι Business Intelligence Data Analyst σε ιδιωτική εταιρεία.

Άννα Κυπριακού – Επικεφαλής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών υποθέσεων

Νομικός Σύμβουλος με εξειδίκευση στο Εταιρικό και Αθλητικό Δίκαιο | Συνήγορος για την Ισότητα των Φύλων και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Σχετικά με μένα:
Είμαι αφοσιωμένη νομική σύμβουλος με πάθος για το εταιρικό και αθλητικό δίκαιο, αφοσιωμένη στο να έχω θετικό αντίκτυπο τόσο στον νομικό κόσμο όσο και στην κοινωνία συνολικά. Με ποικίλο φάσμα επαγγελματικών ρόλων και ισχυρή υπεράσπιση για κοινωνικά ζητήματα, προσπαθώ να επιφέρω θετικές αλλαγές και να δημιουργήσω έναν δίκαιο κόσμο μακριά από αδικίες και διακρίσεις.

Επαγγελματικοί ρόλοι:

Ειδικός Εταιρικού και Αθλητικού Δικαίου: Με πλούσια εμπειρία στο εταιρικό και αθλητικό δίκαιο, παρέχω εξειδικευμένες νομικές συμβουλές, διασφαλίζοντας ότι προστατεύονται τα συμφέροντά των πελατών μου και ότι πλοηγούνται αποτελεσματικά στις πολυπλοκότητες αυτών των τομέων.

Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Κύπρου (BPW Cyprus): Υπηρετώ ως Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την επιτυχία της BPW Cyprus και ενισχύοντας μια υποστηρικτική κοινότητα για επαγγελματίες γυναίκες στο χώρο των επιχειρήσεων.

Επικεφαλής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ισότητας των Φύλων στη Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗΠΑ): Στο ρόλο μου ως Επικεφαλής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ισότητας των Φύλων στη ΔΗΠΑ, δεσμεύομαι να προάγω και να διαφυλάττω τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των φύλων στην κοινωνία μας και όχι μόνο.

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Νεολαίας της ΔΗΠΑ (ΝΕΟ.ΔΗΠΑ): Ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, συμμετέχω ενεργά στη διαμόρφωση της στρατηγικής κατεύθυνσης της ΝΕΟ.ΔΗΠΑ, συμβάλλοντας στην αποστολή και το όραμά της.

Μέλος της Αναθεωρητικής Αρχής Αδειών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων: Υπηρετώντας σε αυτήν την Αρχή, διαδραματίζω κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση δίκαιων πρακτικών αδειοδότησης στους τομείς των μεταφορών.Συνηγορία και κοινωνικός αντίκτυπος:
Η αφοσίωσή μου στα κοινωνικά θέματα είναι στον πυρήνα της δουλειάς μου. Είμαι ειλικρινής υπέρμαχος της ισότητας των φύλων, της ίσης αμοιβής και της εξάλειψης των διακρίσεων και της παρενόχλησης. Αυτές οι προτεραιότητες καθοδηγούν τις ενέργειές μου και τις προσπάθειες υπεράσπισης, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά, καθώς εργάζομαι για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας.

Ελένη Κελλίρη – Επικεφαλής Επιτροπής Περιβάλλοντος

Η Δρ. Ελένη Κελίρη γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1995. Φοίτησε στο Λανίτειο Λύκειο Α’, όπου και έλαβε 2ο Βραβείο σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό συγγραφής Δοκιμίου με θέμα «Συνάντηση Πολιτισμών πέρα από τις γραμμές», και Βραβείο Μελέτης-Έρευνας για το Περιβάλλον του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Ομίλου Λεμεσού, το 2011-2012. 

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατέχοντας πτυχίο Χημείας με κατεύθυνση Χημεία Τροφίμων και Περιβάλλοντος, και Δευτερεύον πτυχίο στην Επιχειρηματικότητα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών υπήρξε Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών Φοιτητών, Εκπρόσωπος Φοιτητών στο Τμήμα Χημείας και στη Φοιτητική Ένωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, και Υπεύθυνη Εξωτερικών Υποθέσεων της Συντονιστικής Επιτροπής των Ομίλων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης, εκπροσώπησε την Κύπρο στο 1ο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, στη Γένοβα της Ιταλίας το 2016.

Η Ελένη συμμετείχε στη 1η και 2η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων στην Κύπρο, στις Επιτροπές Περιβάλλοντος και Παιδείας, αντίστοιχα, ως Νέα Βουλεύτρια. Επίσης, έλαβε μέρος με υποτροφία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Καινοτομίας (European Innovation Academy) το 2018, στην Πορτογαλία. Για τη δράση της έλαβε βραβείο εξέχουσας προσφοράς στα κοινά και το τιμητικό βραβείο εις Μνήμην Έλενας Μαϊμάρη για την πολυετή εθελοντική της δράση. 

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών, εργάστηκε ως Επισκέπτρια Διδακτορικός – Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου της Δανίας με εξάμηνη υποτροφία, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε Διδακτορικές Σπουδές στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. To θέμα της Διατριβής αφορούσε την «Ανάπτυξη περιβαλλοντικά συμβατών χημικών οξειδωτικών μεθόδων για την απομάκρυνση τοξικών βακτηρίων από τα υδάτινα οικοσυστήματα», την οποία ολοκλήρωσε το Δεκέμβριο του 2022. Τα αποτελέσματα τις Διατριβής της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, και έχουν παρουσιαστεί σε τοπικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.  Η ίδια, έχει λάβει διακρίσεις τόσο για το ερευνητικό της έργο όσο και την ενασχόληση της με την καινοτόμα έρευνα και την επιχειρηματικότητα. Μεταξύ άλλων, επιλέχθηκε στη λίστα του «Forbes 30 under 30, Greece» στην κατηγορία «Επιστήμη» για το έτος 2022, έλαβε το τιμητικό «Prince Sultan Water Specialist event participation grant», και το «PhD Student Award του International Conference on Harmful Cyanobacteria». 

Σήμερα, η Ελένη εργάζεται ως Αναλυτής Έρευνας και Ανάπτυξης σε Φαρμακοβιομηχανία, εκτελεί καθήκοντα Αντιπροέδρου στο Συμβούλιο Νεολαίας Ακανθούς, και τον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τη δημιουργική γραφή και την επιτραπέζια αντισφαίριση.

Σταλώ Ευαγγέλου – Επικεφαλής Επιτροπής Παιδείας

Η Στάλω Ευαγγέλου είναι απόφοιτη της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, με πτυχίο στην Προδημοτική Εκπαίδευση και μεταπτυχιακό στη Νηπιοσχολική Εκπαίδευση. Από τον Ιανουάριο του 2023 φοιτά στο διδακτορικό πρόγραμμα Αναλυτικά Προγράμματα, Διδασκαλία και Συγκριτική Παιδαγωγική του Τμήματος Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατέχει δίπλωμα από το Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών, στις Μαθησιακές δυσκολίες παιδιών Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Είναι εκπαιδεύτρια Μη Τυπικής Μάθησης και έχει εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων σε τοπικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως Ειδική Επιστήμονας στην Υπηρεσία Υποστήριξης Έρευνας και Καινοτομίας, στον Τομέα Οικονομικής Διαχείρισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει ταξιδέψει για σεμινάρια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με το πρόγραμμα Erasmus+ και έζησε για 6 μήνες στην Ισπανία κατά τη διάρκεια των σπουδών της. Διετέλεσε ενεργό μέλος σε διάφορους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς στην Κύπρο, οι οποίοι σχετίζονται με τη Νεολαία. Παρουσίασε σε διάφορα συνέδρια και αρθρογραφούσε σε διαδικτυακό περιοδικό για θέματα τα οποία άπτονται της Εκπαίδευσης. Εμπλέκεται ενεργά σε εθελοντικές δράσεις και είναι μέλος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβούλιου Εθελοντισμού. Ασχολείται με το θέατρο, το χορό και τη φωνητική λαμβάνοντας μέρος σε παραστάσεις. Διετέλεσε Νέα Βουλεύτρια στην 4η και 5η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων στην επιτροπή Παιδείας και επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αντίστοιχα. 

Μαρία Πεγειώτη – Επικεφαλής Επιτροπής Υγείας

Η Μαρία Πεγειώτη κατάγεται από την Λεμεσό και είναι απόφοιτη του τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο εργάζεται ως Ειδικευόμενη Ψυχιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ενώ συμμετέχει ενεργά στο επιστημονικό έργο της κλινικής.

 Παρουσίασε το project “From Asylum to Inclusion” το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου (Τμήμα Ήχου και Εικόνας) και της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας στο 5th International Conference “Digital Culture & AudioVisual Challenge” που σκοπό είχε την εξάλειψη του στίγματος που πλαισιώνει την ψυχική υγεία και πιο συγκεκριμένα διαγνώσεις όπως αυτή της Σχιζοφρένειας. 

Παράλληλα αποτελεί μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας ως εκπρόσωπος ειδικευόμενων. Έχει συμμετάσχει σε πολλαπλά ευρωπαϊκά προγράμματα όπως Euroscola,EYP, EYE καθώς και εθελοντικά σε φορείς και ιδρύματα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.