ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 6η ΒτΝΑ (Εργασίες και Ολομέλεια)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ


Εργασίες 6ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων 

 7 – 9 Οκτωβρίου 2023, Λευκωσία

Ενημερώνεστε πως μεταξύ 7 και 9 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία για έκτη  συνεχόμενη φορά το πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY, με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και τίθεται υπό την αιγίδα της κ. Αννίτας Δημητρίου, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά τη διάρκεια των Εργασιών της  6ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, οι Νέοι και Νέες Βουλευτές/ιες θα έχουν την δυνατότητα να συνεδριάσουν σε πέντε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές με στόχο τη συγγραφή Κοινοβουλευτικών Εκθέσεων με προτάσεις και εισηγήσεις προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι εργασίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας της 6ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων (1402 Λευκωσία, Κύπρος) μεταξύ 7- 9 Οκτωβρίου 2023. 

Οι συνεδρίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών θα λάβουν χώρα μεταξύ των ωρών 09:00-13:00 Σάββατο 7-8 Οκτωβρίου.  (Σχετικό πρόγραμμα επισυνάπτεται)

Η Τελετή Έναρξης της Ολομέλειας (9/10/2023, 09:15-10:30) καθώς και γενικότερα οι εργασίες της 6ης ΒτΝΑ απο τις 7/9 και 8/9  είναι ανοιχτές στα ΜΜΕ για δημοσιογραφική και τηλεοπτική κάλυψη.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Εργασιών της Ολομέλειας (9 Οκτώβρη 2023 , 09:15 π.μ. – 10:30 π.μ.) χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων  κα. Αννίτα Δημητρίου, η  Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου, και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου  κ. Κλεάνθης Κουτσόφτας. Εκ μέρους των συνδιοργανωτών θα απευθύνουν χαιρετισμό, η Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου κα. Μαρία Κολά και η Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY κα. Ευγενία Χαμηλού. 

Οι Κοινοβουλευτικές  Επιτροπές και τα Θέματα που θα τις απασχολήσουν:

  1. Επιτροπή Παιδείας: “Πώς μπορούμε, μέσα από την αναδόμηση των Αναλυτικών Προγραμμάτων, να υποστηρίξουμε την αυτόνομη και βιωματική μάθηση, προκειμένου να βοηθήσουμε τους μαθητές να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες και να καλλιεργήσουν κριτικό και δημιουργικό πνεύμα, απαλλάσσοντάς τους από τη διαδικασία της αποστήθισης”
  1. Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων: “Θέματα παγκόσμιας ατζέντας, ειδικά διπλωματία του κλίματος”
  1. Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: “Σύγχρονες τεχνολογίες και εργασία: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας του μέλλοντος”
  1. Επιτροπή Περιβάλλοντος: “Βιώσιμη κινητικότητα και δημόσιες μεταφορές”
  1. Επιτροπή Υγείας: “Ψυχική υγεία και νεολαία”


Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο voulineon@gmail.com ή στα τηλέφωνα 22878316 και 99117773.

Οι συνδιοργανωτές της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων

Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου & Cyprus Youth DiplomaCY