ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ολοκλήρωση Εργασιών  6ης  Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων 7 – 9 Οκτωβρίου 2023, Λευκωσία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ  ΜΜΕ 

Ολοκλήρωση Εργασιών  6ης  Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων
7 – 9 Οκτωβρίου 2023, Λευκωσία

Ενημερώνεστε πως μεταξύ 7 – 9 Οκτωβρίου 2023  πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία οι εργασίες του προγράμματος-θεσμός της “Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων (ΒτΝΑ)”.   Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY, με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και υπο την αιγίδα της κα. Αννίτας Δημητρίου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι εργασίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών πραγματοποιήθηκαν στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων μεταξύ 7-8 Οκτωβρίου 20223. Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, η μέρα ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τους Συνδιοργανωτές του Προγράμματος. Τις Εργασίες παρακολούθησαν ο αξιότιμος Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Παναγιώτου, οι Βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αλέκος Τρυφωνίδης, κ. Δημήτρης Δημητρίου, κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, και άλλοι ειδικοί επί των θεμάτων των επιτροπών, απο Υπουργεία και Πανεπηστίμια.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Εργασιών της Ολομέλειας χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα. Αννίτα Δημητρίου, η Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μηχαηλίδου και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Κλεάνθης Κουτσόφτας. Εκ μέρους των συνδιοργανωτών απεύθυναν χαιρετισμό, η Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου κα. Μαρία Κολά και η Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY κα. Ευγενία Χαμηλού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας, Πρόεδρος της 6ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων εξελέγη o Νέος Βουλευτής κ. Στέφανος Κυπριανού από την επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οι Κοινοβουλευτικές Εκθέσεις των πέντε Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που προσομοιώθηκαν υπερψηφίσθηκαν και αποτελούν πλέον επίσημες Εκθέσεις της 6ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Συγκεκριμένα υπερψηφίστηκαν οι πιο κάτω Εκθέσεις:

  1. Επιτροπή Παιδείας: “Πώς μπορούμε, μέσα από την αναδόμηση των Αναλυτικών Προγραμμάτων, να υποστηρίξουμε την αυτόνομη και βιωματική μάθηση, προκειμένου να βοηθήσουμε τους μαθητές να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες και να καλλιεργήσουν κριτικό και δημιουργικό πνεύμα, απαλλάσσοντάς τους από τη διαδικασία της αποστήθισης”
  2. Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων: “Θέματα παγκόσμιας ατζέντας, ειδικά διπλωματία του κλίματος”
  3. Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: “Σύγχρονες τεχνολογίες και εργασία: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας του μέλλοντος”
  4. Επιτροπή Περιβάλλοντος: “Βιώσιμη κινητικότητα και δημόσιες μεταφορές”
  5. Επιτροπή Υγείας: “Ψυχική υγεία και νεολαία”

Περισσότερες πληροφορίες από το Πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων μπορείτε να βρείτε στο επισυνάπτόμενο Δελτίο Τύπου.  Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο αρχείο που επισινάπτεται, και στη σελίδα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων στο Facebook. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 22878316/99117773 ή στο voulineon@gmail.com.