Γνωρίστε Διαδικτυακά τη Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων!

Η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων προσκαλεί όλους τους νέους και τις νέες της Κύπρου να γνωρίσουν το Πρόγραμμα και το έργο της!

Περάστε διαδικτυακά μαζί μας το Σαββατιάτικο πρωινό σας στις 5 Δεκεμβρίου, μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, για τις εκθέσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και τις δράσεις των νέων βουλευτών, και γίνετε συνδιαμορφωτές των επόμενων δράσεών τους!

Οι νέοι και νέες που θα συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε μια από τις πέντε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, να μάθουν περισσότερα για την έκθεση και τη δράση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα επιλέξουν, και να καταθέσουν τις ιδέες και εισηγήσεις τους προς την Επιτροπή, η οποία θα τις αξιοποιήσει για να τις εντάξει στο έργο της.

Η ανοικτή διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί: Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 10:00-12:00 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom

Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται στο σύνδεσμο εδώ https://bit.ly/39gsoJA μέχρι την

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.

Πρόγραμμα: 10:00-10:10 Καλωσόρισμα από Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και Cyprus Youth DiplomaCY, συνδιοργανωτές της ΒτΝΑ 10:10-10:30 Παρουσίαση Προγράμματος της ΒτΝΑ (στόχοι, επιτεύγματα και πώς κάποιος μπορεί να συμμετέχει) 10:30-12:00 Διαχωρισμός συμμετεχόντων/ουσών στις 5 Κοινοβουλευτικές Επιτροπές μέσω zoom break out rooms 12:00 Επιστροφή στο Main Room και τέλος διαδικτυακής συνάντηση.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες/ουσες πρέπει να ενωθούν στη συνάντηση στις 10:00 πμ γιατί μετά τον διαχωρισμό σε breakout rooms δεν θα μπορούν να ενωθούν άλλα άτομα στην συνάντηση.

Οι νέοι/νέες που θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να επιλέξουν στη δήλωση συμμετοχής, ποια Κοινοβουλευτική Ομάδα θέλουν να συναντήσουν, να ακούσουν για το έργο της και να ανταλλάξουν ιδέες. Οι πέντε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και τα θέματα που συζητούν είναι:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ «Η σύμβαση της Λευκωσίας ως εργαλείο πολιτιστικής διπλωματίας και ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ενίσχυση της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ «Πολιτικές επιτάχυνσης της διασφάλισης της ισότητας των φύλων στον εργασιακό τομέα συμπεριλαμβανομένης της ίσης μεταχείρισης και αμοιβής ανδρών και γυναικών στην εργασία»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ «Η πρόκληση της στέγασης για τους νέους και τις νέες της Κύπρου»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ​ «Πώς μπορεί να γίνει καλύτερη διασύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας;»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «Πώς μπορεί να επιτευχθεί το κλείσιμο του κύκλου πλαστικών στην Κύπρο και να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα πλαστικά αντικείμενα;»

Μπορείτε να δείτε τις πέντε Κοινοβουλευτικές Εκθέσεις πατώντας εδώ https://www.voulineon.com/ektheseis2019

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Βουλή των Νέων στην ιστοσελίδα πατώντας εδώ https://www.voulineon.com . Για οποιεσδήποτε απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο voulineon@gmail.com

Το Πρόγραμμα της Βουλής των Νέων συνδιοργανώνεται από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY και χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου