Αναφορά στο πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων έκανε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Α.Ε. Πρέσβης κ. Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου.

🇺🇳 Αναφορά στο πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων έκανε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας🇨🇾 στον ΟΗΕ, Α.Ε. Πρέσβης κ. Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου.

🗣Συγκεκριμένα κατά την 77η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την ίδρυση Γραφείου Νεολαίας ΟΗΕ, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας χαιρέτισε εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας την έκθεση του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ για την ίδρυση Γραφείου Νεολαίας στον Οργανισμό.

✊Τονίζοντας την ανάγκη για πλήρη, αποτελεσματική, εποικοδομητική και χωρίς αποκλεισμούς συμμετοχή των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αναφέρθηκε στο παράδειγμα το προγράμματος «Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων», το οποίο παρέχει ένα μόνιμο χώρο στη νεολαία της Κύπρου για παρουσίαση των ιδεών και προτάσεών της στα κέντρα χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων.

👉Το πρόγραμμα «Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων» αποτελεί πρωτοβουλία του Cyprus Youth Council.Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.Kıbrıs Gençlik Konseyi και του Cyprus Youth DiplomaCY, το οποίο έχει θεσμοθετηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

👏Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρέμβασή του, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος τόνισε την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης των προτεραιοτήτων και των προκλήσεων που οι νέοι και οι νέες αντιμετωπίζουν, ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητές τους σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Η νεολαία αποτελεί τον στυλοβάτη των κοινωνιών μας, διαθέτοντας τεράστιες δυνατότητες για δράση και καινοτόμες λύσης.

🔗Για περισσότερες πληροφορίες για τη Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων βρείτε εδώ: https://voulineon.com

👇Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://shorturl.at/nvFLW

Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων-ΥΠΕΞ Cyprus Crisis Management Centre-ΜFAΚυπριακή Κυβέρνηση – Cyprus GovernmentΒουλή των Αντιπροσώπων – House of RepresentativesCyprus Youth Council.Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.Kıbrıs Gençlik KonseyiΟργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of CyprusUN Youth EnvoyΝίκος Χριστοδουλίδης – Nikos ChristodoulidesAnnita Demetriou – Αννίτα Δημητρίου