Έναρξη Προετοιμασίας  6ης  Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Έναρξη Προετοιμασίας  6ης  Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων
7 – 9 Οκτωβρίου 2023, Λευκωσία

Ενημερώνεστε πως μεταξύ 7 – 9 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία για έκτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα-θεσμός “Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων (ΒτΝΑ)”.  Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από το  Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ) και το Cyprus Youth DiplomaCY, με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ONEK) μέσω απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για θεσμοθέτηση του προγράμματος το Σεπτέμβριο του 2017.

Υπενθυμίζεται πως το Πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων αποτελεί μια ιδιότυπη προσομοίωση των Εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, με στόχο να εξοικειωθούν οι νέοι και οι νέες με τον ρόλο του βουλευτή και της βουλέυτριας, με το κοινοβουλευτικό έργο και να τους δοθεί βήμα λόγου.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ Κρατικών Αξιωματούχων και Νεολαίας, ο οποίος αποτελεί βασικό στόχο του προγράμματος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, οι συνδιοργανωτές απευθύνθηκαν εκ νέου σε Κρατικούς Αξιωματούχους, ήτοι την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς, οι οποίοι/ες εισηγήθηκαν τα υποψήφια θέματα  της ημερήσιας διάταξης της 6ης ΒτΝΑ. 

Τα θέματα που διαμόρφωσαν τελικά την ημερήσια διάταξη της 6ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων αποφασίστηκαν από τους νέους και τις νέες της Κύπρου σε ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε από 19 Ιουλίου μέχρι 1 Αυγούστου 2023.

Aνακοινώνεται η έναρξη της Διαδικασίας Υποβολής Ενδιαφέροντος για τις θέσεις των Νέων Βουλευτών και Βουλευτριών της 6ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων. Ταυτοχρόνως, ανακοινώνεται και η έναρξη της  Διαδικασίας Υποβολής Ενδιαφέροντος για τις θέσεις των Επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της 6ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Κατά τη διάρκεια των Εργασιών της 6ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων (7 – 9 Οκτωβρίου 2023), οι Νέοι και Νέες Βουλευτές θα έχουν την δυνατότητα να συνεδριάσουν σε πέντε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Εργασίας – Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παιδείας, Υγείας, Περιβάλλοντος), με στόχο τη συγγραφή Κοινοβουλευτικών Εκθέσεων με προτάσεις και εισηγήσεις προς τα κέντρα λήψεις αποφάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Οι εργασίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων (1402 Λευκωσία, Κύπρος) και είναι ανοιχτές στα ΜΜΕ για δημοσιογραφική και τηλεοπτική κάλυψη. (Σχετικό πρόγραμμα θα αποσταλεί σύντομα).

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων μπορείτε να ανακτήσετε στην ιστοσελίδα www.voulineon.com και στη σελίδα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων στο Facebook

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο voulineon@gmail.com ή στο τηλέφωνο 22878316 και στο 99117773.

Ευχόμαστε να έχουμε τη συνεργασία σας για  την προβολή του Προγράμματος της 6ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.  

Εκ μέρους των Διοργανωτών,

Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου

Cyprus Youth DiplomaCY